MKB Mixfonds VI

MKB Fonds introduceert u wederom, na het succes van de voorgaande uitgiftes, de MKB Obligaties waarmee u op een verantwoorde wijze investeert in Nederlandse MKB-bedrijven; de motor van de economie. De gelden van de MKB Obligaties worden gebruikt voor het participeren in een gespreide portefeuille van volwassen Nederlandse MKB-bedrijven met een bewezen trackrecord en een solide continuïteitsperspectief. Deze bedrijven hebben, in tegenstelling tot beursgenoteerde bedrijven, niet of nauwelijks last van beurssentiment. Het fonds richt zich met name op investeringen bedoeld voor bedrijfsopvolging, waarbij de voorkeur uit gaat naar (familie)bedrijven actief in defensieve sectoren zoals voeding, handel en dienstverlening. Deze sectoren blijken ook in moeilijke tijden zeer stabiel.

Kenmerken

  • Het fonds zal in een gespreide portefeuille van circa tien volwassen Nederlandse MKB-bedrijven participeren, met een gevestigde marktpositie en goede vooruitzichten
  • Bij aanvang van het fonds is tevens eigen vermogen gestort en bedraagt de solvabiliteit 40% en de dekkingspercentage 167%. Dit eigen vermogen is achter gesteld aan de MKB Obligaties.
  • De uitgevende instelling zal tijdens de looptijd van de obligaties geen dividend uitkeren aan de aandeelhouders. Hierdoor blijven alle middelen beschikbaar voor rente- en aflossingsverplichtingen.

Ontwikkeling fondsvermogen

Gedurende de looptijd van de MKB Obligaties verwacht het fonds een vermogen op te bouwen van meer dan 70 miljoen euro, ten opzichte van een obligatieschuld van 15 miljoen euro. Het fondsvermogen bestaat uit liquide en illiquide bezittingen.

Actief betrokken obligatiehouders

MKB Fonds streeft ernaar om uit de groep van obligatiehouders gepassioneerde en ervaren ondernemers actief te betrekken, met als doel de overgenomen Nederlandse MKB-bedrijven te ondersteunen en te laten groeien. Selectie vindt plaats op basis van ervaring, deskundigheid en achtergrond.

De risico’s

Beleggen in welke vorm dan ook brengt financiële risico’s met zich mee. Door aankoop van deze MKB Obligaties loopt u een debiteurenrisico. Als gevolg hiervan kunt u uw inleg (gedeeltelijk) verliezen. Voor een volledig overzicht van de risico’s verwijzen wij u naar het prospectus. Het prospectus is te raadplegen via het register van goedgekeurde prospectussen van de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

MKB Mixfonds IV is reeds volledig voltekend. Dat betekent dat er momenteel geen deelname mogelijk is middels de aankoop van MKB Obligaties. Wilt u op de hoogte gehouden worden van eventuele toekomstige uitgiftes van MKB Obligaties? Gelieve ons contactformulier in te vullen.

Disclaimer